Veszteséget csökkenteni extra nyereséges.

Cégének lehet szebb jövője.

Lehetőségfeltáró Diagnózis

Azt a pénzt, amit nem költünk el, nem kell megkeresnünk. Azaz, a gyártósor működési költségeit csökkentve, azonos termékszám előállítás mellett, a folyamat költséghatékonyabbá válik, és profitábilitásunk növekszik.

Hogyan állapítjuk meg, hol kell javítani a folyamaton?

Saját fejlesztésű, gyártósorra szabott diagnózisunk egyértelmű, mérhető válaszokat ad a kérdésre. A Factory Improvement Model alkalmazásánál az Ön szemszögéből vizsgáljuk meg a problémát.

A módszert az elmúlt évek során, számos iparágban szerzett tapasztalatunkkal integrálva, az iparágak szereplőivel (vezetők és folyamatfejlesztési szakemberek) folytatott párbeszéd során fejlesztettük ki. Így dolgoztunk ki egy vállalati állapotfelmérő modellt, amely mellé szoftveres támogatást is létrehoztunk. Így Önnek jellemzően mérhető, számszerűsíthető kimutatásokkal tudjuk bemutatni a rejtett lehetőségeket.

Mi történik a diagnózis vagy állapotfelmérés keretében?

  • helyszíni megfigyeléseket, méréseket végzünk
  • releváns adatokat gyűjtünk és elemzünk
  • vezetői és dolgozói interjúkat készítünk
  • auditokat végzünk: 5S és WCM (World Class Manufacturing) rendszer, emberi tényező
  • meghatározzuk a folyamatokban rejlő tartalékokat, ezeket lehetőség szerint számszerűsítjük
  • részletes folyamatfejlesztési programot dolgozunk ki, mely tartalmazza a folyamatfejlesztési projektek javasolt sorrendjét, befektetési igényét (hány szakértői nap szükséges a megvalósításához), valamint bemutatjuk a várható megtérülési adatokat

Az állapotfelmérés vezetői prezentációval zárul, ahol döntés születhet a folyamatfejlesztési program végrehajtásáról.

A Lehetőség GARANCIA védi Önt, hogy ne költsön olyanra, amire nincs szüksége. Ha nem találunk olyan fejlesztési területet az üzemben, amelyet érdemes lenne fejleszteni, konkrét megtérülési mutatókkal alátámasztva, akkor Önnek nem kell kifizetnie a Lehetőségfeltáró Diagnózis árát.